Ohjeet

Osaketori.net:ssä voit myydä minkä tahansa kotimaisen osakeyhtiön osakkeita, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
i. Osake on myyjän tai myyjän määräysvallassa olevan yhteisön omistuksessa ii. Myyjällä tai määräysvaltayhteisöllä ei ole sellaisia rajoitteita (esimerkiksi osakkeet ovat pantattuna), jotka estävät kaupan syntymisen. Kaupan osapuolien on myös hyvä olla selvillä mahdollisista lunastus- ja suostumuslausekkeista, jotka saattavat muodostua kaupan esteeksi. iii. Kyseessä on kotimaisen listaamattoman osakeyhtiön osakkeista.

Osaketori:net:ssa voi myydä erilaisia osakkeita. Kyseessä voi olla vastikään perustettu startup, listaamaton kasvuyhtiö tai perinteinen pk –yritys.

Ostajalla tulee olla olennaiset ja riittävät tiedot kaupan kohteesta (AML 14.12.2012/746). Myyjä ei saa antaa ostajalle harhaanjohtavaa tietoa, mutta viime kädessä ostaja on vastuussa siitä, että hän on perehtynyt kaupan kohteeseen. Tämä tarkoittaa yleensä perehtymistä kohdeyhtiön taloudelliseen tilanteeseen (mm. tilinpäätös), liiketoiminnan nykytilaan, liiketoimintasuunnitelmaan ja tulevaisuuden näkymiin.

Osaketori.net ei ole kaupanosapuoli, markkinapaikka tai välittäjä. Osaketori.net mahdollistaa osakkeiden haltijoille ainoastaan mahdollisuuden ilmoittaa kiinnostuksestaan myydä osakkeita. Osaketori.net vastaa sanomalehden ilmoituspalstaa digitaalisessa muodossa. Mahdollinen transaktio tapahtuu ostajan ja myyjän välillä, eikä Osaketori.net –palvelulla ole roolia itse kaupassa.

Osaketori.net:ssä myyminen ja ostaminen on helppoa ja turvallista. Ainoastaan pankkitunnuksilla tunnistautuneet myyjät voivat jättää myynti-ilmoituksia. Vastaavasti ainoastaan pankkitunnuksilla tunnistautuneet ostajat pääsevät katsomaan kohteen yksityiskohtia (pl. osakkeen nimi, hinta ja kappalemäärä) tai ilmoittaa myyjälle kiinnostuksestaan ostaa kyseisen osakeyhtiön osakkeita.

Myyminen ja ostaminen osaketori.net:ssä on käyttäjille täysin ilmaista ja edellyttää vain tunnistautumista ja rekisteröitymistä palveluun.

Näin myyt Osaketori.netissä:
Jätä ilmoituksesi helposti ja nopeasti:
1. Paina ”Luo ilmoitus” –nappia

2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla ja rekisteröidy palveluun

3. Ilmoita osakeyhtiön nimi ja y-tunnus

4. Ilmoita osakkeiden minimi- ja maksimilukumäärä, jonka olet valmis myymään. Huomaa,
että ostaja saa yhteystietosi sitoutumalla ostamaan ”minimimäärän” myynnissä olevista osakkeista.

5. Ilmoita hinta, jolla olet valmis myymään

6. Ilmoita osakeyhtiön toimiala ja kasvuvaihe

7. Ilmoita oletko valmis neuvottelemaan kaupanehdoista potentiaalisten ostajien kanssa, vai
myytkö ainoastaan ennalta määrätyn määrän ennalta määrättyyn hintaan

8. Kirjoita lyhyt kuvaus kaupankohteena olevasta yhtiöstä

9. Lataa liitteitä (1-6) ilmoitukseen (maksullinen lisäpalvelu)

10. Mainosta myynti-ilmoitusta hakutuloksissa tai bannereilla (maksullinen lisäpalvelu)

Näin ostat Osaketori.net:ssä:
1. Selaa myynti-ilmoituksia joko i. vapaalla hakusanalla ii. toimiala-haulla iii. kasvuvaihe-haulla 2. Halutessasi tarkempia tietoja kohdeyhtiöstä, tunnistaudu pankkitunnuksillasi ja
rekisteröidy palveluun

3. Paina osta-osakkeita, jolloin sitoudut ostamaan myyjän tarjoaman minimimäärän
osakkeita myyjän tarjoamaan myyntihintaan

4. Painettuasi osta –painiketta, saat myyjän yhteystiedot, jonka jälkeen voitte sopia muista
kaupan ehdoista

5. Voit myös ottaa yhteyttä myyjään sitoutumatta osakkeiden ostamiseen, mikäli myyjä on
antanut tämän mahdollisuuden ilmoituksen jättämisen yhteydessä. Tällöin voitte neuvotella kaikista kaupan ehdoista mukaan lukien hinta ja kappalemäärä. Tämä yhteydenottopalvelu on ostajalle maksullinen (ks. hinnasto).
Miksi kaupan osapuolista ei voi jättää palautetta? Osaketori.net –palvelussa kaikki käyttäjät ovat rekisteröityneet ja tunnistautuneet palveluun, ja hyväksyneet siten sitoutuneet noudattamaan palvelun käyttöehtoja ja Suomen lakia. Mikäli käyttäjä ei noudata palvelun käyttöehtoja ja lakia, voidaan käyttäjästä tehdä rikosilmoitus ja hänet voidaan sulkea pois palvelusta. Kaikki käyttäjät ovat vahvan tunnistautumisen vuoksi palveluntarjoajan tiedossa.
Apua kaupankäyntiin? Osaketori.net palvelusta voi ladata lisähintaan kauppakirjapohjan ja ohjeita kaupankäyntiin. Osaketori.net kumppani AJ Advisors Oy tarjoaa myös apua kaupan toteutuksessa ja mahdollisissa erimielisyyksissä.
Osaketori.net:in ylläpito tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja luovuttaa palvelusta tapauksen tutkinnassa tarvittavia tietoja poliisille lain määräämällä tavalla.

Mainosta ilmoitustasi Osaketori.net:in näyteikkunassa Nostamalla tuotteesi näyteikkunaan vauhditat myyntiäsi, sillä saat tuotteellesi moninkertaisesti katsojia. Voit mainostaa myyntikohdetta myös etusivun banner –mainoksessa.
Hinnasto Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 % ellei toisin mainita. Hinnaston hinnat ovat voimassa toistaiseksi.
Värein korostettu ilmoitus 5 eur / viikko Ilmoituksen nosto 5 eur / viikko Mainos etusivulla 25 eur / viikko Myyjän yhteystiedot 25 eur Kauppakirjapohja 35 eur Liitteet ilmoitukseen 2 eur / liite

Advertising options to bring your offers to top

Suomalainen teksti tulee pian

Sellers are able to pay a small fee to have their ads appear on the top of the list.

Halukas neuvottelemaan?

Myynti-ilmoituksen jättämisen yhteydessä myyjä voi halutessaan valita onko hän halukas neuvottelemaan asettamastaan yyntihinnasta ja muista ehdoista ostajan kanssa. Mikäli myyjä ei ole halukas neuvottelemaan hinnasta, tällöin ostajan on jätettävä sitova ostotarjous osakkeista vähintään myyjän asettamalle minimimäärälle. Mikäli myyjä on halukas neuvottelemaan hinnasta, niin ostaja voi hankkia myyjän yhteystiedot lisämaksusta.

Tupas-tunnistuspalvelu

Käytämme Tupas-tunnistuspalvelua asiakkaidemme tunnistamiseen varmistaaksemme sinulle Osaketori.net -palvelun turvallisen käytön.

Vaihda myynti-ilmoituksen status tilaan “myyty”

Vaihtaessasi myynti-ilmoituksesi statuksen tilaan “myyty”, ilmoituksesi ei enää ole näkyvillä muille Osaketori.net palvelun käyttäjille. Ole hyvä ja vaihda ilmoituksesi status mahdollisimman nopeasti kaupan teon jälkeen jotta vältät turhia yhteydenottoja muilta palvelun käyttäjiltä.

 

Related post

Osaketori.net avattu jälleen!

Osaketori.net on avattu uudelleen entistä ehompana ja laajempana! Osaketorilla voit julkaista mainoksia kaikista muista paitsi pörssiosakkeista. Omistitpa sitten puhelinosakkeen, autotalliosakkeen […]

Copied